Hvilken lampe skal du hænge på væggen? Her er fem gode bud

Lamper er den perfekte måde at tilføje lys i dit hjem. En god lampe supplerer det naturlige lysindfald i hjemmet, så du altid har en lyskilde i dit hjem, både dag og nat.

Men lamper er ikke kun en praktisk tilføjelse til hjemmet. Der findes nemlig et hav af forskellige typer lamper med forskellige designs, som alle kan bringe et unikt og personligt design ind i dit hjem.

At købe en lampe handler ikke kun om at tænke på praktiske detaljer såsom størrelse og lyskilde, men lige så meget omkring din stil og din personlighed. Derfor kan det være svært at vælge den rette lampe til dit hjem. Står du og skal købe en lampe til dit hjem, kan du derfor læse med her og blive inspireret.

Hvad er en lampe og hvilke fordele har en lampe?

En lampe er en elektrisk lyskilde, som kan tændes og slukkes via stikkontakten. Lamper anvendes til at lyse hjem op eller til at skabe hyggestemning i hjemmet.

Der findes lamper, som er særligt designet til at være praktiske. Disse er oftest lamper med det endelige formål at lyse så meget af rummet op som muligt. Disse lamper hænges i loftet, og tager oftest form som spotlights.

Du kan også købe lamper, som er designet til at være pyntende i hjemmet. Disse kan både være hængelamper fra loftet, såvel som standerlamper på gulvet eller på et bord. Særligt er standerlamper også med til at bringe hygge, ved hjælp af oplysning af små områder i hjemmet.

Den største fordel ved lamper er den billige kilde til lys. Du kan nemlig købe lamper, som kan lyse op ved brug af sparepære, så du sparer på energien, hver gang du tænder for lyset derhjemme.

Overvejelser du bør foretage dig når du skal købe en lampe

Når du skal købe en lampe, skal du først og fremmest overveje, om lampen har et praktisk formål eller et mere pyntende formål. Dermed kan du nemmere navigere det store udvalg af lamper, som du kan finde online.

Derudover bør du også overveje, hvor du ønsker, lampen skal blive placeret, i forhold til lysindfald og design i dit hjem.

Udvalget af lamper indeholder væglamper, loftslamper, bordlamper, standerlamper, spotlamper og pynte lamper, og derfor bør du beslutte dig for, hvilken type du specifikt leder efter.

Andre overvejelser som du kan foretage dig, er for eksempel om du ønsker din lampe i en særlig farve, i en særlig størrelse eller til en særlig pris. Dermed har du flere kriterier at basere dit valg på, når du kigger igennem det store sortiment online.

Forskellige typer væglamper

Er det en væglampe, du leder efter, så kan du finde fem forskellige typer af væglamper. Hver især er unik og flot at hænge på væggen, så hvis du er i tvivl om, hvilken lampe du bør hænge på din væg, så kan du med fordel se med her:

Faste væglamper

Faste væglamper er lamper, som ikke kan justeres i længde eller højde, men som sidder fast på et bestemt punkt på væggen. Disse giver meget lys i hjemmet, og kan derfor med fordel placeres på vægge, hvor du mangler naturligt lysindfald.

Faste væglamper kan fås i et hav af forskellige design. Du kan finde alt lige fra fakkel lignende ophæng til simple lygtepæle lignende ophæng, som pynter godt på væggen og lyser dit hjem op.

Minimalistiske væglamper

Minimalistiske væglamper er en populær type væglampe, som er lavet i et simpelt design. Det består udelukkende af et vægbeslag, en ledning og en pære. Herfra kan du selv justere højden ved at indstille længden af ledningen, eller placeringen, ved at placere vægbeslaget strategisk.

Fordi det er en simpel opsætning, kan du personliggøre din væglampe ved at ændre på designet af beslaget, kabelfarven eller pærens volumen. Dermed kan du gøre din væglampe til et helt personligt ophæng i hjemmet.

Sakselampe

En sakselampe er en væglampe, som kan trækkes ind og ud fra væggen. Når lampen er trukket ud, består siden af lampen af et flot sakse designet look som pynter i rummet.

Sakselampen er særlig populær omkring en lænestol, et kontor eller andre områder i hjemmet, hvor du kan have brug for lys helt tæt på. Fordi du kan have lyset hængende langs væggen eller trække lyset tættere på dig selv, er det en ultimativ løsning for fleksibel belysning i hjemmet.

Knæklampe

En knæklampe består af en lampe på en lang hals, som knækker et eller andet sted på halsen. Disse er designet til at blive hængt op omkring et område, hvor du har brug for et spot.

Knæklampen er flot og simpel i designet, men er en smart måde at hænge et spot ud fra væggen, som kan nå et lille og specifikt område, som for eksempel hvis du ønsker et spot over dit skrivebord.

Slange lampe

En slange lampe er en spot lampe, som hænger på væggen og har en krop som kan strækkes ud og ind. Det minder om en sakselampe, men til forskel har en slange lampe ikke det flotte sakse mønster på siden.

I stedet består en slange lampe af én lang hals, som kan knækkes og justeres flere steder på halsen, så du kan indstille dit spot efter behov.

Menu
Top